Bereiding
Steek de barbecue aan.
Hak de speculaas en gemengde noten grof in een blender.
Doe het notenmengsel in een mengkom samen met de havermout, kaneel, steranijs en hoeveboter. Kneed alles goed samen.
Haal het klokhuis uit de appels, eventueel met een appelboor, en snijd nog wat extra vruchtvlees weg.
Vul de appels met de speculooscrumble maar houd nog wat extra aan de kant voor de afwerking.
Wikkel de appels in aluminiumfolie en pof de appels 20 minuten in een schaal op de BBQ.
Maak je ze liever in de oven klaar? Pof de appels dan 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Haal de appels van het vuur en maak de folie bovenaan los.
Schep vanille ijs in glaasjes en werk af met de resterende crumble en een takje munt.
Bestrooi de appels met poedersuiker.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.