Bereiding
Knolselder
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de knolselder schoon en snijd de grillige bovenkant weg. Keer de groente om en snij de onderkant recht weg. Hol de groenten een beetje uit. Wrijf ze in met olijfolie. Bestrooi met de helft van de tijm en kruid met zout. Verpak de knollen goed in in aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven.
Controleer ze na 1 uur en prik ze in met een vork. Ga je er makkelijk door, dan zijn ze klaar.
Zo niet, laat verder garen in de oven.
Snipper de uit fijn en snijd de paddenstoelen in schijfjes. Fruit de ui met de look glazig in olijfolie. Voeg de paddenstoelen en de resterende tijm toe en breng op smaak met balsamicoazijn, peper en zout. Schep er op het laatste moment de peterselie door.
Haal de knolselder uit de oven en verwijder het folie. Vul ze met de paddenstoelen, hazelnoten en de blokjes schimmelkaas. Rooster de gevulde knolselder nog 30 minuten zonder folie.
Maak de saus
Snijd de sjalotten in ringen.
Bak de sjalotten 10 minuten in boter zacht. Blus met de sherry, giet er 100 ml kokend water bij en breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten inkoken.
Voeg op het laatst de fijngehakte dragon en een klontje boter toe. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Meng de zure room onder de room (of yoghurt) en kruid met peper en zout. Giet op elk bord wat van deze room en druppel er olijfolie over. Leg er tekens een gepofte knolselder op. Schenk er als laatst de saus over. Werk nog af met een extra takje peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.