Bereiding
Voor de geroosterde aardappelen:
Verwarm de oven voor op 220°C.
Schrob de aardappelen schoon en snijd ze in dikke schijven.
Neem nu een ovenschaal en plaats er de aardappelschijfjes in, kneus de tenen look en leg ze ongepeld bij de aardappelen.
Leg ook de kruiden in de ovenschaal en doe wat olijfolie over de aardappelen. Werk af met peper en grof zout.
Zet de schaal in de oven en rooster voor zo’n twintigtal minuten.
Voor de dressing:
Maak ondertussen de dressing door het citroensap samen met wat zout en peper te mengen. Voeg geleidelijk wat olijfolie toe en blijf kloppen. Wanneer alles mooi is opgenomen, is de dressing klaar.
Voor de Berloumisalade:
Hak de platte peterselie fijn en snijd de tomaten in stukken. Meng deze twee samen met wat olijfolie in een kom en kruid af met peper en zout.
Zet een antikleefpan op middelhoog vuur en voeg de berloumi (de Belgische variant van halloumi) toe. Bak iedere kant 2 tot 4 minuten goudbruin.
Haal de geroosterde aardappelen uit de oven en serveer samen met de berloumi en gekruide tomaten. Werk af met de dressing.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.