Bereiding
Boen de krieltjes schoon en halveer ze. Doe ze in een kookpot, zet onder met water en voeg het zout en het bakpoeder toe. Kook ze in 15 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 210°C.
Spreid de aardappelen open op een met bakpapier beklede ovenplaat. Voeg de olijfolie, oregano en peper en zout toe aan de krieltjes, hussel door elkaar en spreid open. Zorg dat ze elkaar niet aanraken, anders gebruik je een tweede bakplaat.
Plaats gedurende 35 minuten in de oven, tot de krieltjes goudbruin gebakken zijn.
Maak ondertussen de dressing. Meng de Griekse yoghurt met het uitgeperste teentje knoflook, de gesnipperde sjalot, de honing, gehakte peterselie, de rasp van de citroen en het sap. Breng verder op smaak met peper, zout en cayennepeper.
Snijd de roosjes van de broccoli en hak fijn, gebruik ev. een rasp. Snijd de rode ui heel fijn.
Verdeel de yoghurtdressing over een serveerschaal. Leg er de gebakken krieltjes op.
Strooi er de broccoli en rode ui over, werk af met enkele takjes peterselie en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.