Bereiding
Verwarm de oven voor op 185°C.
Schil de bietjes en snijd ze in halve maantjes. Pel en plet de knoflook.
Meng de bietjes met 3 eetlepels olijfolie, de tijm, de knoflook en peper en zout.
Leg de bietjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 40 à 50 minuten in de oven of tot de bietjes beetgaar zijn.
Tip: Wil je het sneller klaar? Gebruik dan voorgekookte rode bietjes, die plaats je 15 minuten in de oven om te roosteren ipv 50 minuten.
Maak ondertussen de dressing. Meng de honing met de mosterd, azijn en olie. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de hazelnoten in een droge pan en hak ze grof.
Pluk de makreelfilet in hapklare stukken.
Verwijder de harde steel uit de bladeren van de boerenkool en hak grof. Frituur ze in een bodempje olie.
Laat goed uitlekken op keukenpapier. Strooi er peper en zout over.
Schik de jonge spinazie en geroosterde bietjes op een bord, leg er de stukken gerookte makreel bij en werk af met de hazelnoten, krokante boerenkool en gehakte bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.