Bereiding
Spoel het witloof en halveer in de lengte. Verwarm een scheutje olijfolie in een braadpan en schik het witloof naast elkaar in de pan. Kruid met zwarte peper, zeezout en nootmuskaat.
Bak het witloof enkele minuten goed aan en plaats het deksel op de braadpan. Laat 25 minuten rustig garen op een laag vuur.
Snijd de abrikozen in reepjes. Laat de abrikozen en het citroensap samen met het witloof de laatste 5 minuten mee garen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Wrijf het varkenshaasje in met peper en zout. Zet een pan op het vuur en laat de boter smelten.
Leg het varkenshaasje in de hete pan. Schroei het rondom rond aan en leg het op een bord.
Bestrijk de varkenshaas met 2 eetlepels oestersaus. Kruid met peper en zout. Strooi een snufje suiker eroverheen. Wikkel het spek rond het vlees en leg het varkenshaasje in de ovenschaal.
Besprenkel het met wat olijfolie en strooi er de gedroogde peterselie over. Bak het varkenshaasje 15 minuten in de oven. Draai het voorzichtig om en bak nog eens 10 minuten.
Schik het gesmoorde witloof met de reepjes abrikozen en het varkenshaasje op de borden. Werk juist voor het opdienen nog verder af met wat geraspte zeste van citroen, de gegrilde sesamzaadjes, wat zwarte peper en enkele blaadjes verse munt.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.