Bereiding
Kruid het konijn met peper en zout en bestuif met bloem.
Verhit de olijfolie in een ruime kookpot. Bak de stukken konijn rondom goudbruin.
Schep de stukken uit de pot en zet even opzij. Doe ui, laurier, knoflook, tijm, rozemarijn en jeneverbessen in de pot. Stoof het geheel glazig en laat de kruiden hun smaken afgeven.
Voeg opnieuw de stukken konijn toe en blus met wijn. Sluit de pot af met het deksel en laat 70 minuten op een laag vuurtje stoven.
Verhit de olijfolie ondertussen in een bakpan. Voeg de fijngesneden knoflook toe en laat glazig worden. Voeg de tomaatjes toe samen met de fijngesnipperde basilicum, bladpeterselie en tijm. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat nog een 5-tal minuten verder garen. Schud af en toe met de pan.
Rooster de pijnboompitten kort in een tweede pan.
Leg het konijn samen met de kerstomaten op een bord en werk af met de pijnboompitten en enkele plukjes bladpeterselie.
Serveer met bruschetta of ander lekker brood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.