Gevlochten pizzabrood met vulling van salami, courgette en mozzarella
Pizzabrood, dat is lekker zelfgemaakt pizzadeeg in een aparte vorm. Door het deeg te vlechten kan de heerlijke vulling van salami, courgette en tomaten niet ontsnappen én ziet jouw pizzabrood er extra feestelijk uit. Pas de vulling gerust aan naar eigen smaak.
Bereiding
Maak eerst het pizzadeeg of gebruik kant-en-klaar pizzadeeg. Meng de bloem met de olijfolie, lauw water, gist en zout tot een soepel deeg. Laat 45 minuten afgedekt rijzen op een warme plek.
Rol het deeg uit tot een rechthoekige vorm van ongeveer 30cm. Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak om de centimeter een insnijding van 10 centimeter lang aan beide kanten van het deeg. Er blijft nu een middenstuk van 10 centimeter met aan beide kanten 'lintjes' van 1 cm breed en 10 cm lang over.
Leg hierop afwisselend plakjes courgette, plukjes mozzarella, salami, gehalveerde kerstomaat en stukjes zongedroogde tomaat. Strooi er Parmezaanse kaas, rozemarijn en oreganoblaadjes over. Vouw de tegenover elkaar liggende reepjes deeg dicht, zodat je een vlecht bekomt met het deeg.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 à 20 minuten of tot het deeg mooi goudbruin ziet.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.