Bereiding
Schil de asperges en blancheer ze kort in gezouten water.
Snipper de sjalot fijn.
Snijd het kalfsgebraad open maar niet middendoor. Maak en leg het zo plat mogelijk.
Bestrijk het gebraad met de helft van de tapenade van de zongedroogde tomaten.
Snijd de mozzarella in dunne plakjes, en leg op de tapenade. Bestrijk met de rest van de tapenade.
Leg de asperges hier bovenop en kruid met peper en zout.
Besprenkel met wat olijfolie en leg er blaadjes basilicum op.
Rol voorzichtig het gebraad op en bind vast met keukentouw.
Kruid nog eens met peper en zout.
Verwarm boter en olijfolie in een pan. Braad het gebraad rondom.
Leg het gebraad in een ovenschaal en voeg de kalfsfond toesamen met de rozemarijn, tijm, enkele laurierblaadjes en de fijngesnipperde sjalotjes.
Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Haal het vlees uit de oven en laat nog even rusten onder de folie.
Kook de verse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng wat Parmezaanse kaas en olijfolie onder de pasta. Kruid naar eigen smaak met peper.
Snijd het kalfsgebraad in plakjes. Serveer met de pasta. Werk af met enkele blaadjes basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.