Gevuld varkenshaasje met aardappeltorentjes en pastinaak
Dit gevuld varkenshaasje met aardappeltorentjes en pastinaak is perfect voor je feestmenu. Het malse varkenshaasje is gevuld met een smaakvolle mix van sjalotten, appel, blauwe kaas en walnoten. Ideaal om voor een grote groep te bereiden, gegarandeerd een hit tijdens je feestelijke diner!
Ingrediënten
Voor de aardappeltorentjes
Voor het vlees
- keukentouw
- spuitmondje met gekartelde opening
Bereiding
Maak de aardappeltorentjes
Bekijk onze stap-voor-stap video om deze aardappeltorentjes nog beter te maken.
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinvorm met 8 à 12 holtes goed in met boter.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes, eventueel met een mandoline. Doe hetzelfde met de pastinaak.
Schep de tijm om met de kaas en het knoflookpoeder. Kruid met peper en zout.
Bij het maken van de stapeltjes in de muffinvormpjes nemen we steeds afwisselend aardappelschijfjes en pastinaakschijfjes, bestrooi zet tussendoor met het mengsel van tijm, kaas en knoflookpoeder en druppel er tot slot nog wat boter over.
Zet ongeveer 25 minuten in de oven.
Maak de vulling
Bekijk zeker onze video met duidelijke instructies om het varkenshaasje klaar te maken.
Snipper ondertussen de sjalotten fijn. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Meng ze onder de sjalotten. Verkruimel er de blauwe kaas bij en de gehakte noten. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Schep onder het appel-kaasmengsel en kruid met peper en zout.
Vul en maak het vlees klaar
Snijd het vlees open, maar snijd niet helemaal door. Verdeel er de vulling over en plooi het vlees terug dicht.
Zet vast met keukentouw, kruid met peper en zout en bak het varkenshaasje rondom goudbruin in boter in een ovenbestendige pan. Zet de pan nog 15 minuten in de oven.
Afwerking
Laat het vlees na het bakken 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd het vervolgens in mooie plakjes.
Serveer met de aardappeltorentjes en druppel er nog wat van het braadvocht over. Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.