- keukentouw
Bereiding
Snipper het sjalotje. Schil de peren en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Bak het sjalotje in boter glazig. Voeg de perenblokjes toe en bak ze goudbruin.
Kruid met peper en zout. Blus met de wijn en laat het vocht inkoken.
Snijd het varkenshaasje in de lengte open, maar snijd niet helemaal door. Kruid het vlees rondom met peper en zout.
Vul het vlees met de blauwe kaas. Verdeel er plukjes peterselie over en schep er de perenblokjes op. Verdeel er de rozemarijn over en plooi het vlees terug dicht. Zet vast met keukentouw.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak het varkenshaasje rondom goudbruin in boter. Leg het vervolgens in een ovenschaal en zet ongeveer 15 minuten in de oven.
Laat na het bakken onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
Blus de bakpan met de kippenbouillon en laat voor de helft inkoken. Roer er de room onder en breng verder op smaak met peper en zout.
Snijd het varkenshaasje in mooie plakjes en serveer met de saus.
Lekker met pastinaak- of knolselderpuree.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.