Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Prik de aardappelen rondom in met een vork, bestrijk ze met olie, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 1 uur in de oven.
Laat de aardappelen afkoelen, snijd ze in de lengte door en schep er het zachte kruim uit. Dit kan je eventueel bewaren voor een ander gerecht.
Breng ondertussen de gehalveerde kerstomaten met het sjalotje, de bruine suiker, witte wijnazijn en paprikapoeder aan de kook. Laat 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
Smelt de boter met het gerookt paprikapoeder. Meng goed. Wentel de uitgeholde aardappelhelften door de boter. Leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat en zet 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Bak ondertussen het gehakt in een droge koekenpan rul. Kruid met het cayennepeper en zout en meng er de peterselie en munt onder.
Vul de aardappeltaco’s met de tomatensalsa en het gehakt. Schep er een lepeltje zure room op, kruid met wat peper en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.