Bereiding
Maak de tomatensaus
Snipper de ui en chilipeper fijn.
Pers de look fijn.
Bak de ui met de geperste look en chilipeper in olijfolie glazig. Roer er de tomatenpuree onder en bak 1 minuut verder.
Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de tomatenblokjes toe, kruid met peper en zout en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.
Maak de auberginerolletjes
Verwarm de oven voor op 200°C
Snijd de aubergine met een mandoline of scherp mes in de lengte in dunne plakken. Bestrijk ze met olijfolie, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 4 minuten in de oven.
Meng de roomkaas onder de ricotta. Voeg de munt, peterselie en citroenrasp toe en kruid met peper en zout. Meng goed onder elkaar.
Schep steeds 1 eetlepel van het kaasmengsel op elke plak aubergine en rol op.
Maak de ovenschotel
Giet de tomatensaus in een ovenbestendige schaal en schik er de rolletjes in. Bestrooi met de oude kaas en plaats de schaal 25 minuten in de oven.
Werk voor het serveren af met het basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.