Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.
Zet een pot op het vuur met wat olijfolie en laat er de geperste knoflook in infuseren. Voeg de tomatenblokjes toe, alsook het takjes tijm en rozemarijn. Laat 20 minuten sudderen op een laag vuurtje.
Hak de spinazie grof en laat in delen slinken in olijfolie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat uitlekken.
Roer de ricotta los met de citroenzeste, geraspte kaas, spinazie, zout en peper.
Snijd de courgetten met een dunschiller of een mandoline in de lengte in lange smalle stroken van ongeveer 3 mm dik, tot de zaadlijst.
Schep de tomatensaus in een ovenschaal. Neem een plakje courgette, lepel er wat van het kaas-spinaziemengsel op en rol op. Herhaal voor alle plakjes courgette en schik ze in de ovenschaal op de tomatensaus.
Verdeel er de mozzarellabolletjes over, bestrooi met de pijnboompitten en plaats 25 minuten in de oven.
Haal uit de oven en werk af met enkele blaadjes verse basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.