Bereiding
Voor de vulling
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappel en snijd in fijne blokjes.
Snijd de venkel en ui fijn. Pers de look.
Doe de spekblokjes in de koekenpan en bak ze knapperig. Hak ze vervolgens fijn.
Verwarm de pan waarin het vet van de spekblokjes is vrijgekomen en bak de venkel, aardappelblokjes, knoflook en ui.
Voeg dan het venkelzaad en de spinazie toe en bak nog even mee totdat de spinazie geslonken is.
Schep er de spekjes terug onder. Breng de vulling op smaak met de citroenrasp, zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
Vul de inktvis en gril
Vul de inktvis met het mengsel en sluit met een cocktailprikker.
Bestrijk de inktvissen met olijfolie en kruid met wat peper en zout. Gril ze een 12-tal minuten en keer ze regelmatig om. Gril ook de tentakels enkele minuten mee.
Gril de courgette
Snijd de courgette in plakken en bestrijk ze met olijfolie. Kruid met peper en zout en gril ze beetgaar.
Afwerking
Werk de inktvissen af met de peterselie. Serveer met partjes citroen en de gegrilde courgette.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.