Bereiding
Zet de oven op grillstand.
Snijd de paprika’s door en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven tot het vel zwart wordt.
Klop de kalfslapjes tussen twee vellen folie plat. Kruid met peper en zout. Blancheer de spinazie even in licht gezouten water. Laat uitlekken en hak fijn.
Snipper de ui fijn en pers de look. Hak de pijnboompitten.
Meng de ui en de look onder de spinazie. Schep er de Parmezaan, pijnboompitten en 2 el olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
Schep op ieder kalfslapje een lepel van het spinaziemengsel. Rol de lapjes op en steek vast met een prikker. Bak de rolletjes in boter goudbruin en gaar.
Haal de paprika’s uit de oven en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe samen met 3 eetlepels water in een blender. Mix glad. Breng de paprikasaus met de passata aan de kook. Kruid met peper en zout. Voeg de room toe en verwarm nog eens goed door. Schenk de saus bij de vleesrolletjes en laat nog 5 minuten pruttelen.
Serveer de rolletjes samen met de saus en bestrooi eventueel nog met extra pijnboompitten. Werk af met de peterselie.
Geef er het stokbrood bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.