Bereiding
Meng het ei, paneermeel en peterselie door het gehakt.
Snijd de champignons en selder fijn. Snipper de ui en fruit glazig in boter. Pers er de knoflook bij. Voeg de champignons en selder toe en roerbak 3 minuten.
Schil de appels en snijd ze in stukjes. Bak de appels met suiker in boter tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Besprenkel met een scheutje calvados.
Roer de champignons met de selder en appeltjes onder het gehakt. Kruid flink met nootmuskaat, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Kruid de kalkoen van binnen en van buiten met peper en zout. Doe de vulling in de buikholte en bind de kalkoen dicht met keukentouw.
Smelt een klont boter. Leg de kalkoen in een braadslede en giet er de gesmolten boter over.
Plaats 40 minuten in de voorverwarmde oven. Bedruip de kalkoen regelmatig met het braadvet uit de braadslede.
Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en laat de kalkoen nog eens 90 minuten bakken.
Lekker met geroosterde groenten en kroketjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.