Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadjes.
Leg ze op een bakplaat met de snijkant naar boven.
Vul elke paprikahelft met een beetje verkruimelde blauwe kaas.
Hak de walnoten grof en strooi over de blauwe kaas.
Bak de gevulde paprika's in een voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de kaas gesmolten en lichtbruin begint te worden.
Snijd of knip het ontbijtspek in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes ontbijtspek knapperig.
Haal de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Hak de spekjes fijn om een spekrumble te creëren.
Haal de gevulde paprika's uit de oven en bestrooi met de spekrumble en verse peterselie.
Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
Serveer de gevulde paprika’s warm.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.