Bereiding
Kook de krab
Snijd de groenten voor de bouillon in grote stukken.
Maak een court-bouillon met het kruidentuiltje, selder, wortel, ui peper en zeezout. Laat 15 minuten trekken.
Leg de krabben in de kokende bouillon en laat ongeveer 8 minuten koken.
Neem de kookpot van het vuur en laat de krab samen met de bouillon afkoelen.
Voor de krabsla
Breek de poten van de krab, maak ze open en verwijder de corail met een lepel.
Verwijder de vliesjes en haal het krabvlees eruit. Breek voorzichtig de schaal, want deze vullen we straks opnieuw, en haal het vlees eruit.
Scheur het krabvlees in kleine stukken.
Meng de mayonaise met de Vadouvankruiden en vermeng deze met de corail, fijngesnipperde bieslook, peterselie en koriander. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de kruidenmayonaise onder het krabvlees.
Afwerking
Spoel de uitgeholde krab en vul op met de krabsalade.
Prak de hardgekookte eieren fijn en kruid met peper en zout. Leg het geprakte ei bovenop de krabsla.
Werk af met de gemengde sla of scheutjes
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.