Bereiding
Voorbereiding van de pijlinktvis
Spoel de pijlinktvis schoon onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
Snijd de tentakels fijn (als ze er nog aanhangen).
Spoel de courgette en paprika.
Snijd de courgette en paprika samen met de ui en knoflook fijn.
Doe de courgette, paprika, ui, knoflook en tentakles in een grote mengkom. Kruimel er de fetakaas bij en kruid met peper, zout, chilivlokken en gerookt paprikapoeder.
Rasp er de citroen bij en pers het sap onder. Meng alles goed door elkaar.
Vul de pijlinktvis met het mengsel en sluit de opening met een spies of tandenstoker.
Maak de tomatensaus
Snijd de ui, knoflook en paprika fijn.
Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak tot ze zacht zijn.
Voeg de tomatenblokjes, oregano, chilivlokken, zout en peper toe.
Laat 15 minuten sudderen op laag vuur terwijl je de pijlinktvis bereidt.
En verder
Warm de oven voor op 195°C.
Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Bak de gevulde pijlinktvis ongeveer 3-4 minuten aan elke kant.
Schik de inktvis op een ovenschaal samen met de tomatensaus en plaats 10 minuten in de oven.
Haal de inktvis uit de oven en werk af met munt en serveer met brood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.