Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de krieltjes, zonder te schillen in kleine blokjes. Blancheer ze 4 minuten in kokend gezouten water.
Snijd de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Hol de pompoenhelften uit om ze te kunnen vullen, maar zorg dat je ca. 2 cm vruchtvlees overhoudt tot de rand.
Snijd het uitgeschepte vruchtvlees in kleinere stukken, ongeveer even groot als de aardappelblokjes.
Snijd de prei in stukjes. Snipper de knoflook fijn.
Verhit de boter in een ruime bakpan en bak er het pompoenvruchtvlees met de prei en een snuifje zout in 10 minuten zacht in.
Voeg de knoflook, aardappelblokjes toe. Roerbak even verder.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Haal van het vuur en meng er het paneermeel, de verbrokkelde blauwe kaas, walnoten, peterselie en het citroensap door.
Kruid de pompoen aan de binnenkant met zout en peper. Vul één helft tot aan de rand met de vulling. Leg de andere helft erbovenop.
TIP: De overige vulling kun je later in de pan opnieuw verhitten en in een kommetje bij serveren.
Bind de pompoen vast met keukentouw. Leg de pompoen in een ovenschaal en verstevig hem met wat opgevouwen aluminiumfolie zodat de pompoen niet om kan rollen.
Bak 1 uur en 30 minuten tot 1 uur en 45 minuten in de oven tot de pompoen zacht maar nog stevig is.
Leg de pompoen op een snijplank en snijd in dikke plakken. Serveer met de veenbessencompote.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.