Bereiding
Snijd het groene deel van de prei fijn en blancheer het 10 minuten in de bouillon.
Snijd de witte stengels in de lengte door, maar snijd niet volledig door! Spoel eventueel zand weg en dep de groente droog.
Leg de stengels op een met bakpapier beklede bakplaat, duw ze een beetje open en kruid ze met peper en zout.
Snijd de champignons klein. Snipper de sjalot fijn en hak de noten grof.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de gesmolten boter met de rozijnen, de blauweschimmelkaas Pas de Bleu, geperste look, sjalot, honing, azijn, champignons, tijm, het geblancheerde groen van de prei, noten en een scheutje olijfolie.
Kruid met peper en zout. Schep het mengsel in de preiwitten. Dek de prei af met bakpapier en zet 30 minuten in de oven.
Verwijder het bakpapier en bak nog 3 minuten onder de ovengrill. Werk de prei voor het serveren af met de peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.