Bereiding
Maak de labneh
Laat de Griekse yoghurt in een zeef met kaasdoek of linnen doek 3 uur uitlekken.
Meng de Griekse yoghurt met de fijngehakte knoflook, olijfolie en een snufje zout. Zet in de koelkast.
Maak de paprika’s
Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Laat de volkorencouscous zwellen in heet water, zoals aangegeven op de verpakking.
Hak de ui fijn en plet de knoflook.
Hak de amandelen grof.
Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
Voeg het lamsgehakt toe en bak tot het gaar en goudbruin is.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Voeg de komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder en peper toe en roer goed door.
Voeg de rozijnen en gehakte amandelen toe en bak nog 2 minuten mee.
Meng het lamsgehaktmengsel met de volkorencouscous.
Leg de halve puntpaprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul de paprika’s met het couscous- en gehaktmengsel.
Bestrijk de gevulde paprika’s met de resterende olijfolie.
Bak de gevulde paprika’s in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
Afwerking
Serveer de gevulde puntpaprika’s op een bord en schep een lepel labneh erbij.
Garneer met gehakte verse koriander.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.