Gevulde spaghettipompoen met gehakt en champignons
De spaghettipompoen is heel draderig vanbinnen. Als je 'm in de oven gaart, kan je het vruchtvlees lostrekken met een vork en lijkt het net spaghetti. Hoe doe je dat? Check onze video met stap-voor-stap instructies.
Vergeet ook zeker niet om een lekkere vulling van gehakt en champignons toe te voegen voor een echte smaakbom.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C
Halveer de pompoenen en verwijder de pitten. Kruid de binnenkant met peper en zout. Bedruppel met olijfolie en leg ze, met de gesneden kant naar onder, op een met bakpapier beklede bakplaat.
Plaats 45 minuten in de oven.
Snijd de champignons in partjes.
Bak het gehakt rul in een droge koekenpan. Breng op smaak met de peterselie, peper en zout.
Laat de spinazie in delen in olijfolie slinken. Doe de spinazie in een thee- of handdoek en knijp er al het vocht uit.
Snipper de uien fijn en fruit ze samen met de look glazig in olijfolie. Voeg de champignons toe en laat goudbruin bakken. Roer er de spinazie en het gehakt onder en kruid met het chilipoeder, peper en zout.
Maak het vruchtvlees van de pompoen los met behulp van een vork. Schep het uit de pompoen en meng onder het champignon-spinaziemengsel. Voeg ook de helft van de kaas toe.
Schep alles in de lege pompoenhelften en bestrooi met de rest van de kaas. Plaats 20 minuten in de oven.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.