Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de pompoenen in de lengte.
Schraap er de pompoenpitten uit en leg ze even apart.
Bedruppel de binnenkant van de pompoenen met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de pompoen 45 minuten in de oven.
Verdeel de pompoenpitten over een stuk aluminiumfolie. Bedruppel ze met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de pompoenpitten 20 minuten in de oven bij de spaghettipompoen.
Doe de spinazie in een vergiet en giet er kokend water over zodat de groente slinkt.
Laat even afkoelen en knijp er dan zoveel mogelijk vocht uit.
Hak de spinazie grof.
Snijd de grootste champignons wat kleiner en bak ze in olijfolie goudbruin.
Voeg de spinazie toe en laat even meebakken.
Voeg vervolgens de room en de roomkaas toe. Kruid met peper en zout en laat op een laag vuur 5 minuten sudderen.
Haal de pompoenen uit de oven en maak met een vork de “spaghetti” voorzichtig los.
Schep er de groentesaus in. Brokkel er de geitenkaas over en zet de pompoenen nogmaals in de oven, ongeveer 5 minuten onder de ovengrill.
Werk voor het serveren af met de pompoenpitten en de peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.