Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 ° C.
Spoel en snijd het hoedje van de tomaten.
Hol de tomaten uit en houd de inhoud opzij voor een soep of tomatensaus later.
Verwarm een scheutje olijfolie in een braadpan en bak het gehakt gaar. Kruid met gerookt paprikapoeder, peper en zout.
Kook de rijst volgens de verpakking.
Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en stoof de ui. Voeg er de courgette aan toe bak drie minuten. Pers er de knoflook bij.
Doe nu de spinazie bij de courgette totdat de spinazie is geslonken.
Doe de groenten in een grote mengkom samen met het gehakt en de rijst. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof goudbruin.
Doe de pitten bij de mengeling samen met de plattekaas. Roer alles goed om en kruid met peper en zout.
Vul de tomaten met de mengeling en zet er de hoedjes op.
Overgiet met 2 el olijfolie en zet de tomaten 20 minuten in een voorverwarmde oven.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.