Bereiding
Kuis het witloof en verwijder de harde onderkant.
Houd de 4 buitenste blaadjes van elke stronk apart om te serveren. Snijd de rest van het witloof in zo fijn mogelijke reepjes, eventueel met behulp van een mandoline.
Smelt een klontje boter in een grote pan. Voeg het witloof toe, samen met de suiker en het zout. Stoof het witloof 15 minuten en roer regelmatig.
Blus het witloof met de witte wijn en laat uitkoken tot het witloof mooi gekarameliseerd is. Laat afkoelen.
Roer de roomkaas en de mayonaise samen los in een grote kom. Voeg het witloof toe. Kruid af met peper en zout.
Hak de walnoten en de peterselie grof. Houd een beetje van de peterselie apart voor de afwerking. Meng de overige met de gehakte walnoten en voeg toe aan het gekarameliseerde witloof.
Vul de witloofblaadjes royaal met de vulling van roomkaas en witloof. Werk af met wat peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.