Bereiding
Was de scampi's. Verwijder het darmkanaal en pel ze.
Laat de scampi's drogen of dep ze in keukenpapier.
Leg de scampi's in een bord. Kruid ze met kurkuma, gemalen of gehakt citroengras en de helft van de vissaus.
Kruid met een snuifje peper en zout.
Snijd het witloof in de lengte in twee.
Laat de wok heet worden op het vuur. Giet de olie in de wok en wacht even tot de olie begint te dampen.
Doe de geplette look in de wokpan. Bak ze goudgeel.
Voeg de gekruide scampi's toe. Bak 1 minuut tot ze bijna gaar zijn of tot ze een rode/roze kleur hebben.
Voeg het gesneden witloof erbij en bak nog 1 minuut.
Kruid met de resterende vissaus, de suiker en eventueel met extra peper en zout.
Snipper de koriander grof en werk er het wokgerechtje met af.
Serveertip: Serveer met warme rijst of noodles
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.