Bereiding
Voeg nu de gnocchi aan de champignons en reepjes ham toe en warm alles goed op. Neem de borden, verdeel de gnocchi en giet er de warme roomsaus over. Besprenkel met de andere helft basilicum en serveer meteen.
Maak de gnocchi
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in gezouten water (15 min), giet ze af en laat ze zo’n 10 minuten uitdampen. Stamp ze tot een puree en laat nog even afkoelen.
Splits het ei en voeg het eigeel samen met de helft van het eiwit, de bloem, kaas en het zout door de puree en meng goed.
Strooi wat bloem op het werkblad en schep het mengsel erop. Kneed goed tot wanneer je een samenhangend deeg bekomt.
Verdeel het deeg naar het aantal personen en rol uit tot rolletjes van ongeveer 1,5 cm dikte. Duw met de rand van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon.
Breng gezouten water aan de kook en kook de gnocchi in eenpersoonsporties. Ze zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven. Schep ze voorzichtig uit het water en houd ze afgedekt warm.
Maak de champignonroomsaus
Snijd de champignons in plakjes. Schil de look en snipper fijn.
Snijd de ham in fijne reepjes en verhit olie in een pan. Bak de champignons samen met de reepjes ham krokant.
Warm de room samen met het halve bouillonblokje op en roer zodat het niet aanbrandt. Versnipper de basilicum en voeg de helft toe aan de saus en kruid af met peper en zout.
Voeg nu de gnocchi aan de champignons en reepjes ham toe en warm alles goed op. Neem de borden, verdeel de gnocchi en giet er de warme roomsaus over. Besprenkel met de andere helft basilicum en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.