Bereiding
Maak de pompoensaus
Snipper de sjalot en knoflook fijn.
Fruit aan in een kookpot en voeg de pompoenblokjes toe. Roerbak en blus dan met de groentebouillon tot de pompoen onder staat. Breng aan de kook en zet het vuur zachter, laat nog 10-15 minuten garen.
Mix de pompoen tot een puree. Breng verder op smaak met peper, zout en cayennepeper.
Maak de gnocchi
Schil de aardappel en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar.
Stamp tot puree en laat goed afkoelen, bijvoorbeeld in de koelkast.
Voeg wanneer de puree afgekoeld is de bloem, eidooier, peper en zout toe en kneed tot een soepel deeg. Het kan zijn dat je meer of minder bloem nodig hebt. Het deeg is goed wanneer het niet meer plakt.
Strooi bloem over het werkblad en maak nu kleine ovale balletjes van het deeg.
Breng in een kookpot water aan de kook en kook de gnocchi per 8-10 tegelijk gaar. De gnocchi is gaar wanneer deze boven komt drijven. Kook alle gnocchi gaar.
Afwerking
Warm de pompoensaus terug op en roer er de geraspte kaas door.
Verdeel de gnocchi over borden, lepel er de pompoensaus over, werk af met de gesnipperde salie, rucola en geroosterde zonnebloempitten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.