Bereiding
Maak de tartaarsaus
Voor tartaarsaus maak je eerst een klassieke mayonaise. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng eerst de dooier en de mosterd en kruid met peper en zout. Laat dit mengsel een paar minuten rusten.
Werk daarop voorzichtig de mayonaise op met arachide- of slaolie. Vervolgens gaan alle andere ingrediënten bij de saus: citroensap, zeer fijngesnipperde ui, augurk en kappertjes. De look persen we boven de saus uit. En tot slot gaan gehakte peterselie en een fijngeplet hardgekookt ei de saus in. Meng en zet even apart.
Maak de goujonettes
Snijd de tongscharfilets in de lengte in reepjes van 2 cm breed.
Dompel de visreepjes in de melk. Draai de tongscharreepjes dan in de bloem. Tik van elk reepje de overtollige bloem af.
Bak de reepjes met 3 of 4 tegelijkertijd in de hete frituur op 180°C. Laat de gefrituurde vis even uitlekken op keukenpapier.
Serveer met citroen en tartaarsaus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.