Graantjessalade met asperges en bloemkool
Ken je farro al? De graansoort is afkomstig uit Italië en past perfect bij producten van bij ons. Farro is nootachtig en een beetje zoet. Het blijft stevig van structuur na het koken. Heel lekker om als basis te gebruiken in een soep of salade. Verkrijgbaar in de grote supermarkten en natuurwinkels.
Bereiding
Verdeel de bloemkool in roosjes. Schil de asperges en snijd in hapklare stukken.
Blancheer of stoom de bloemkool en asperges.
Kook de graantjes gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
Bak de bloemkoolroosjes en aspergepunten kort in de pan met wat zonnebloemolie. Kruid met peper en zout.
Hak de walnoten en de rucola grof. Meng de rozijnen, helft van de walnoten, rucola, de bloemkoolroosjes en asperges door de graantjes.
Sprenkel er de maïsolie en rodewijnazijn over. Kruid met peper en zout en hussel voorzichtig door elkaar. Werk af met de rest van de walnoten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.