Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C.
Wrijf een ovenschotel in met boter.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes, eventueel met een mandoline.
Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de schotel en kruid regelmatig met peper, zout en nootmuskaat. Vul de schaal tot 3/4 verder met laagjes aardappel.
Laat de room met enkele teentjes look en wat tijm en rozemarijn opkoken en giet hem dan over de 3/4 gevulde schotel aardappelschijfjes. De plakjes aardappel mogen net niet onderstaan.
Bestrooi de bovenste laag met gemalen kaas.
Gaar de gratin aardappelen in een oven van 175°C tot het een mooie goudgele kleur heeft. Reken op ongeveer 45 min in de oven. Prik af en toe eens in de gratin om te voorkomen dat de aardappelen te gaar worden. Voel je geen weerstand meer bij het prikken, dan zijn de aardappelen gaar.
Werk de gratin af met wat verse tijm.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.