Bereiding
Breng de melk met het gesnipperd sjalotje, 2/3de van de salieblaadjes en de gepelde look aan de kook. Zet het vuur uit en laat 15 minuten staan. Giet dan door een zeef.
Maak een roux door de boter te smelten en de bloem eronder te roeren. Blijf roeren tot er een koekjesgeur vrijkomt. Giet er beetje bij beetje de melk bij, tot de saus begint in te dikken.
Voeg 2/3de van de kaas toe en laat rustig smelten. Kruid met peper en zout.
Blancheer de romanesco 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
Schil de zoete alsook de andere aardappelen en snijd in schijfjes. Kook de aardappelschijfjes beetgaar in licht gezouten water.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Beboter een ovenschaal en leg er de verschillende aardappelschijfjes dakpansgewijs in. Giet er de helft van de kaassaus over. Verdeel er de roosjes romanesco over. Giet er de resterende saus over en rasp er de overgebleven kaas over.
Zet 15 minuten in de oven.
Verdeel er de resterende blaadjes salie over en zet nog eens 3 minuten onder de grill. Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.