

Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Bak het gesnipperd sjalotje glazig in boter. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Giet ondertussen het vocht weg. Schep alles in een blender, voeg een scheutje melk toe en mix glad.
Snijd de champignons fijn. Bak ze goudbruin in boter. Blus met de vermout en laat het vocht verdampen. Schep er de peterselie onder en kruid met peper en zout. Bak het spek krokant in een droge koekenpan.
Dep de griet droog, kruid de filets met peper en zout en bak ze in hete boter goudbruin en gaar.
Schep de spinaziepuree op de borden. Leg er telkens een visfilet op en schep er de champignons en spekjes op. Lepel er nog wat van het braadvocht van de vis over en werk af met de kiemen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.