Bereiding
Snipper de ui en knoflook.
Laat de erwten ontdooien.
Verhit de olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur.
Voeg de ui toe en bak tot deze zacht is. Voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuut.
Voeg de rijst toe aan de pan en roer goed door totdat de rijst glazig begint te worden.
Blus het geheel af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.
Begin met het toevoegen van de warme groentebouillon, één soeplepel per keer, terwijl je regelmatig roert. Voeg pas de volgende lepel toe als de vorige bijna volledig is opgenomen.
Ga door met dit proces totdat de rijst gaar is, dit duurt meestal ongeveer 18-20 minuten.
Snijd de zeeduivel in hapklare stukken.
Verhit de boter in een pan en bak de zeeduivel 3 minuten aan elke kant goudbruin.
Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwten aan de risotto toe.
Als de rijst bijna gaar is, voeg je de groene pesto toe en roer je goed door.
Proef de risotto en breng op smaak met zout en peper indien nodig.
Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer nogmaals door.
Schik er de zeeduivel op en garneer met verse basilicumblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.