Bereiding
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in licht gezouten water, of stoom ze gaar. Giet af, laat goed uitlekken en afkoelen.
Doe de afgekoelde bloemkool samen met de linzen, amandelmeel, ei, geperste look, geraspte oude kaas, verse peterselie en munt in een blender. Mix glad en kruid met peper. Voeg eventueel nog wat amandelmeel toe als het mengsel te ‘nat’ blijft.
Maak balletjes van het mengsel en wentel ze door de bloem. Zet 30 minuten in de vriezer.
Doe de bietjes met de platte kaas, honing en het citroensap in een blender en mix glad. Kruid met het komijnpoeder en peper.
Bak de bloemkoolballetjes goudbruin in hete olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
Schep een flinke lepel rodebietencrème op elk bord en smeer mooi uit. Verdeel er de balletjes over en werk af met de sesamzaadjes en de extra munt.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.