Bereiding
Meng het chiazaad met de melk en laat een nacht weken.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de bloem, het bakpoeder en een beetje zout in een mengkom. Voeg de zachte chia toe en klop het geheel tot een glad beslag. Meng hierbij de boter en het broodkruim.
Snijd de courgetten in julienne (heel fijne reepjes). Meng de courgettereepjes onder het beslag en voeg er de ras el hanout en de fijngesnipperde peterselie bij.
Zet een bakring in een pan op een zacht vuurtje, vul die tot 2 cm hoogte met de courgettemengeling en druk goed aan. Verwijder de ring en ga op dezelfde manier te werk voor de andere burgers tot de pan gevuld is. Bak de burgers aan beide zijden goudbruin. Wanneer de burgers aan één zijde een beetje gebakken zijn, kan je ze makkelijk omdraaien. Leg ze in een met bakpapier bedekte ovenschaal en bak ze nog een 5-tal minuten in de voorverwarmde oven. Je zou ongeveer 8 burgers moeten kunnen maken met de courgettemengeling.
Snijd ondertussen de lenteuien overlangs in tweeën en bak ze in een beetje olijfolie. Kruid af met peper en zout en pers er de citroen over. Laat nog even verder garen.
Meng de yoghurt met de muhamarra.
Kleur de broodjes aan in een pan en leg er 2 courgetteburgers op, met daarbovenop de lenteui. Werk af met de gemengde salade en de yoghurtdressing.
De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Uitvoerend Agentschap voor consumenten, gezondheid, landbouw en voeding (Chafea) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.
Partner
MET STEUN VAN DE
EUROPESE UNIE