Bereiding
Maak de knolselderfrietjes:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de knolselder, snijd in plakken van 1 cm dik en snijd de plakken vervolgens in frietjes.
Verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met het currypoeder en peper. Bedruppel met olie en meng alles goed onder elkaar.
Plaats 40 minuten in de oven en schep regelmatig om.
Maak de groenteburger:
Blancheer de erwtjes 3 minuten in water. Kook de broccoli gaar in water. Giet de erwtjes af en spoel onder koud water. Giet de broccoli af en pureer ze met een vork.
Rasp de courgette en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
Meng de courgette met de erwtjes, broccolipuree, ei, paneermeel, chilipoeder en komijnpoeder. Kruid met peper. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe als het mengel nog te ‘nat’ is.
Schep het mengsel in hoopjes in een pan met hete olie. Bak 2 of 4 burgers tegelijk. Bak elke burger langs beide kanten goudbruin.
Maak het yoghurtsausje:
Meng het citroensap, mosterd en de munt onder de yoghurt.
Afwerking:
Verdeel de knolselderfrietjes en de veldsla over de borden. Leg er telkens 2 burgertjes bij en serveer met het yoghurtsausje.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.