Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pompoen in dikke plakjes. Pel de sjalot en knoflook en snijd ook in plakjes.
Leg alles in een ovenschaal. Besprenkel met 1 el olijfolie en bak 20 min. in het midden van de oven tot de pompoen zacht is. Laat afkoelen.
Snijd vervolgens de helft van de pompoen in blokjes. Doe de andere helft samen met de knoflook, sjalot, uitgelekte kikkererwten en peterselie- en tijmblaadjes in de keukenmachine en maal fijn.
Meng de pompoenpitten met de pompoenblokjes, het citroensap, de maïzena en de cayennepeper bij de kikkererwtenmassa. Breng op smaak met zout en voeg nog wat panko toe. De massa mag niet meer kleven aan de handen.
Vorm er burgers van en wentel ze nog even door wat bloem. Laat opstijven in de koelkast.
Blancheer de broccolini in gezouten water, gedurende 3 min. Laat schrikken onder koud water. Bak de burgers langs beide kanten krokant in wat boter of olie. Snijd de tomaten in plakken. Snijd de broodjes open.
Beleg de broodjes met rucola, burger, tomaat, broccolini en ketchup of saus naar keuze.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.