Bereiding
Snijd de champignons in plakjes, de prei in ringen en de selder in blokjes.
Snipper de sjalot fijn.
Bak het sjalotje in wat boter met olie glazig. Voeg de champignons, prei en selder toe en roerbak 2 minuten. Bewaar enkele champignonplakjes voor de afwerking.
Blus met de bouillon en breng aan de kook. Laat de soep op een zacht vuur 15 minuten sudderen. Giet er het bier bij en laat nog 10 minuten zachtjes verder koken.
Mix de soep glad. Roer er de room door en laat nog even doorwarmen, niet koken. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Snijd de ham fijn. Schenk de soep in kommen of diepe borden en werk af met de resterende plakjes champignon, de fijngesneden ham en een plukje kervel.
Serveer de soep eventueel met wat (stok)brood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.