Bereiding
Schil en snijd 4 wortelen in grove stukken. Snijd de uien grof en snijd 1 stengel selder in stukjes.
Kruid de lamsbout met peper en zout en schroei het vlees langs alle kanten dicht in boter. Voeg de stukjes wortel, ui en selder samen met de tijm, laurier en de gekneusde look toe.
Giet er water over tot alles onder staat en laat 3 uur op een zacht vuurtje sudderen.
Haal de bout uit het water, zeef de bouillon en zet de bouillon terug op het vuur. Roer er het currypoeder onder.
Schil en snijd de rest van de groenten, 4 wortelen, 1 selder, boterrapen en 2 pastinaken in gelijke stukken en voeg toe bij de bouillon.
Roer er de sausbinder door en laat wat indikken. Giet er de room bij en laat 2 minuten pruttelen.
Leg de lamsbout terug in de pan bij de saus en laat nog een half uur op een zacht vuur garen.
Kook de rijst gaar. Werk de stoofpot af met de koriander en geef er de rijst bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.