Bereiding
Voorbereiding
Doe het lamsgehakt in een grote mengkom en voeg het paprikapoeder, komijnpoeder en oregano toe. Meng goed en kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Pers de knoflook en voeg toe aan het geheel. Voeg tenslotte het ei en het paneermeel toe en meng het gehakt tot een mooi geheel.
Verdeel het gehaktmengsel in vier ballen en duw ze plat tot een hamburgers. Plaats in de frigo.
Meng voor de yoghurtsaus de yoghurt samen met de mayonaise en de geperste knoflook.
Snipper de peterselie en bieslook fijn en voeg toe aan de saus. Meng goed.
Schil de komkommer en snijd in dunne plakjes.
Maak de hamburgers
Bak de hamburgers in een hete pan op een hoog vuur aan alle kanten mooi bruin.
Je kan ze ev. ook grillen in een grillpan of op de barbecue.
Verdeel de saus op de onderste helft van de hamburgerbroodjes. Beleg met enkele plakjes komkommer.
Leg de burgers hierop en verdeel vervolgens de sla over de burgers. Doe eventueel nog wat extra saus op de sla.
Indien gewenst kan je enkele muntblaadjes toevoegen. Dek de broodjes af met de bovenste helften.
Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.