Bereiding
Pel de ui en snipper fijn. Snijd de aubergine in blokjes en roerbak samen met de ui 5 minuten in olijfolie.
Kruid met de specerijen, peper en zout en bak nog even verder. Laat vervolgens wat afkoelen.
Hak ondertussen de munt voor de dip fijn en pers de look. Meng de munt, look en honing onder de yoghurt. Kruid met peper en zout en zet koel.
Kluts het eitje los en bestrijk er een vel filodeeg mee. Plooi het vel dubbel en leg de smalste zijde naar je toe.
Bestrijk opnieuw met het eitje en lepel op de onderkant van het vel over de lengte een volle lepel van het auberginemengsel. Plooi de zijkanten eerst naar binnen en rol dan verder op. Herhaal tot alles op is.
Frituur de rolletjes rondom goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de knapperige auberginerolletjes met de yoghurtdip.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.