Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de tomaten in een ovenschaal en bedruppel met olijfolie, pers er de look boven uit en kruid met peper en zout.
Plaat 25 minuten in de oven.
Snipper de ui fijn. Snijd de selder in kleine stukjes.
Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes.
Fruit de ui glazig in olijfolie. Voeg de selder en zoete aardappel bij de ui en voeg de ras el hanout, het gemberpoeder, kurkuma en kaneel toe. Roerbak 2 minuten.
Mix de ovengebakken tomaten glad. Giet dit samen met de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat op een zacht vuur 20 minuten sudderen.
Ontdoe de tuinbonen van hun vliesje. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water. Voeg ze samen met de kikkererwten toe aan de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken.
Schep de soep in kommen en werk af met de verse munt en koriander en een lepel zure room.
Geef er de citroenpartjes bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.