Bereiding
Verwarm de oven voor op 130°C.
Snijd de gandaham in reepjes, maar houd 4 sneetjes apart. Leg de 4 sneetjes op een bakpapier en droog in de oven voor 30 minuten.
Verwarm de oven nu voor op 190°C.
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook gaar in licht gezouten water. Giet af en plet de aardappelen. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg de helft van de boter toe aan de aardappelen en meng tot de boter volledig gesmolten is. Meng hieronder de melk, eieren, gesneden ham, gerookte kaas en geraspte parmezaanse kaas.
Vet een ovenschaal in en bestrooi de bodem en de zijkanten met paneermeel. Doe het aardappelmengsel in de ingevette ovenschaal en bestrooi alles met paneermeel.
Voeg de rest van de boter toe in klontjes en zet de schaal voor 35 minuten in de oven, tot wanneer alles mooi goudbruin is.
Was ondertussen de veldsla en snijd het witloof in reepjes. Maak een dressing van mayonaise met graanmosterd en meng onder de salade van veldsla en witloof.
Laat de cake afkoelen alvorens te serveren Serveer een stuk cake met de salade en een sneetje van de gedroogde, krokante ham.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.