Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappelen en halveer ze.
Kook ze in 20 minuten gaar in licht gezouten water.
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant.
Giet de aardappelen af en laat ze goed uitdampen. Stamp ze vervolgens tot puree.
Schep er de tijm en de spekjes onder en kruid met peper en zout.
Schep de aardappelen in een beboterde ronde cakevorm met diameter 20 cm. Strijk het oppervlak glad.
Meng de ricotta met de roomkaas, ei en eidooier.
Voeg het paprikapoeder toe en kruid met peper en zout.
Schep er het kaasmengsel op en strijk ook glad.
Plaats 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Was de sla. Pel de sjalotten en snijd in plakjes.
Halveer de kerstomaatjes. Snijd de krulsla en brede reepjes.
Meng de sjalotten, de krulsla en verse kruiden onder de tomaten.
Maak een dressing met de witte wijnazijn, limoensap, honing en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
Giet over de salade en hussel alles goed onder elkaar.
Werk de cheesecake nog verder af met extra verse kruiden en serveer er de salade bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.