Hartige muffins
Als je deze hartige muffins in het weekend maakt, geniet je dagenlang van een heerlijke snack of extraatje bij de lunch. In dit recept heb je keuze tussen twee soorten: muffins met groene groenten, mozzarella en pijnboompitten en muffins met kippengehakt, erwtjes en wortel. Laat het smaken!
Bereiding
Muffins met groene groenten
Verwarm de oven voor op 200° C.
Spoel de groenten. Snijd de courgette en broccoli in kleine stukjes.
Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en stoof de broccoli samen met de courgette gaar. Pers er de knoflook bij en bak één minuut mee. Laat de spinazie bij de groenten slinken en kruid met peper en zout. Laat de groenten uitlekken in een vergiet.
Klop de eieren met de melk los in een grote kom. Meng er het bakmeel, geraspte mozzarella en de geroosterde pijnboompitten onder. Doe er de groenten bij en meng alles nog eens goed onder elkaar. Kruid eventueel nog verder op smaak.
Vet de muffinbakvorm in met de overige olijfolie en verdeel het mengsel in de vormpjes.
Bak de muffins 20 minuten in de oven.
Muffins met kippengehakt
Verwarm de oven voor op 200° C.
Snipper de uien en knoflook. Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en stoof de ui en knoflook glazig.
Doe het kippengehakt in een grote kom samen met de gekookte aardappelen, geraspte wortel, erwtjes, de eieren, gestoofde ui en knoflook. Meng alles goed onder elkaar. Kruid naar smaak met peper, zout en kerrie.
Vet een muffinbakvorm in met de overige olijfolie en verdeel het gehaktmengsel in de vormpjes.
Bak de muffins 20 minuten in de oven.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.