Bereiding
Halveer de krieltjes en kook ze gaar in licht gezouten water.
Snipper de rode ui fijn. Meng het limoensap met de suiker en een snuf zout. Voeg de rode ui toe en schep om. Zet apart.
Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de little gem in reepjes.
Roerbak de paprika met de geperste look 2 minuten in olijfolie en kruid met peper en zout. Voeg de maiskorrels en little gem toe en roerbak nog 1 minuut. Schep er de gekookte krieltjes onder en laat mee opwarmen.
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan goudbruin en schep onder de warme krieltjessalade.
Kluts voor de hartige pannenkoeken de eieren met melk, lente-uitjes en bieslook. Kruid met peper en zout. Bak van het beslag 4 pannenkoeken in een hete pan met boter.
Meng de yoghurt met mayonaise, peterselie en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
Verdeel de pannenkoeken over de borden. Schep er de krieltjessalade op en bedruppel met de yoghurtdressing. Werk af met de zoetzure ui en waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.