Bereiding
Week de rozijnen in de zoete wijn. Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de kippenlevertjes en dep ze goed droog. Snijd ze in stukken. Maal ze samen met de kipfilet heel fijn in de keukenrobot (of vleesmolen).
Kruid het geheel met tijm, peper en zout. Voeg er daarna de room, cognac en geweekte en uitgelekte rozijnen aan toe.
Beleg de hele binnenkant van een terrinevorm met plakken spek. Druk ze tegen de wanden aan en laat ze wat overhangen. Schep daar het gehaktmengsel in. Duw goed aan en strijk de bovenkant mooi glad.
Vouw het overhangende spek over de vulling en dek af met de rest van het spek.
Zet de terrine in een diepe bakplaat en giet er kokend water rond. Bak 45 minuten au bain-marie in de oven en laat afkoelen in de vorm.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.